Utazási feltételek-Adatvédelem

Személyreszabott árajánlatért keressen bennünket!

e-mail: terjekibusz@t-online.hu

telefon: 76/442677,  30/5259430

A belföldi személyszállítás esetén az ÁFA 27%, belföldi utaknál egyösszegű ajánlatot is tudunk adni.

Külföldre történő utazás ÁFA mentes, tehát ÁFA tartalma 0%.

Az ár függ a szezonális időszaktól és a napi km-futás teljesítménytől!                                         

 

Bel és külföldre utazó utasaink részére minden autóbuszunkra kötöttünk utas-balesetbiztosítást, így az autóbuszon tartózkodás ideje alatt minden utasunk biztonságban van! Ez a biztosítás nem helyettesíti a külföldre utazó utasaink részére az utas baleset,- és poggyászbiztosítást!

Minimális napi teljesítmény: 220 km/nap, a főszezonban (június 20-szept.30-ig) és a frekventált időpontokban (május 1 hosszú hétvége, Húsvét,Pünkösd, aug.20, okt.23-i hétvégék) 250 km/nap, ki- beállás megegyezés szerint.
Minimális óradíjtétel: 4 óra, ki- beállás: 1/2-1/2 óra. (napi 220, illetve 250 km alatti futás esetén alkalmazzuk.)

Amennyiben a napi km-futás nem éri el a 220 km-t, vagy a fentiekben részletezett időpontokban a napi 250 km-t,  óradíjas díjszámítást végzünk, vagy a 220 illetve 250 km-nek megfelelő díjat számoljuk fel. Ebben az esetben mindig a megrendelő szempontjából kedvezőbb díjat számlázzuk.
Áraink szezonális időtől függően változnak, személyreszabottan határozzuk meg, ezért elérhetőségeinken keressen bennünket!

Az elszámolás menetlevél alapján a tényleges km-futás szerint történik.

A km-díjon felül a következő költségek terhelhetik a megrendelőt:

Belföldi út esetén:

    • autópályadíj
     parkolási díj
     a gépkocsivezető szállásköltsége

Külföldi út esetén:

    • gépkocsivezető(k) napidíja ellátástól függően
     gépkocsivezető(k) szállásköltsége
     autópályadíjak, útdíjak
     parkolási díjak
     kompdíjak
     városbelépők
     külföldi utas- baleset, poggyászbiztosítás

Fontos tudnivalók: a gépkocsivezető(k) vezetési és pihenőidejének betartásáról:

Kérjük kedves utasainkat úgy szervezzék a kirándulás programját, hogy az alábbi előírások betarthatóak legyenek!!

Az alábbi előírásokat az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelete tartalmazza, aminek betartása kötelező, ellenkező esetben az ellenőrző hatóság az autóbuszos vállalkozást komoly pénzbüntetéssel sújtja. (29 napi tachograf korongot ill. a sofőrkátyát köteles a gk.vezető magával vinni, a pihenőidők, vezetési idők, munkaidők betartását bármelyik uniós országban ellenőrizhetik.)

1 gépkocsivezető napi 9 órát vezethet, heti kétszer a vezetési idő 10 órára emelhető. A vezetési idő betartása mellett munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gk.vezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton)
1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítania legalább 45 percre.Ha 4 és fél órán belül áll meg, és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc kell hogy legyen a megszakítás. 15 percen belüli megállás vezetésnek számít!

A gk. vezetőnek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogyha az egyik héten 6 napot dolgozik, utána 1 pihenőnapot kell kapnia, viszont a következő héten már kötelező a 2 pihenőnap kiadása és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat.Az Europai Unios jogszabály újra engedélyezi, hogy 1 gépkocsivezető 6 napnál többet is dolgozhat, tehát ha folyamatosan europai tagországban tartózkodik, akkor ismét dolgozhat 12 napot, de csak digitális tachografos busszal.

6 NAPNÁL HOSSZABB UTAKNÁL MINDEN IRODA, UTAZÁSSZERVEZŐ TÁJÉKOZÓDJON, MERT ANALÓG TACHOGRAFOS BUSSZAL CSAK 2 GÉPKOCSIVEZETŐVEL INDULHAT AZ UTAZÁS!!

Az éjszakai vezetésnél 2014-es  törvény szabályozza, hogy analóg tachografos busszal EGY GÉPKOCSIVEZETŐ   a 4,5 óra folyamatos vezetés helyett csak 3 órát vezethet folyamatosan, utána meg kell tartani a 45 perces megszakítást.

2 gépkocsivezető folyamatosan 21 órát tölthet úton, 21 óra elteltével 9 óra egybefüggő pihenőidőt kötelesek szállodában, szálláshelyen eltölteni. Ebben az esetben folyamatos a haladás, a 2 gk.vezető felváltva vezet, a technikai pihenők beosztása a csoport igénye szerint történik.

Terjékibusz Kft. Adatvédelem (letöltheto)

Terjékibusz Kft. titoktartási (letöltheto)

Terjéki Zsolt E.V. Adatvédelem (letöltheto)

Terjéki Zsolt E.V. Titoktartási (letöltheto)


Archívum